TomTom, Uva en VU starten ‘ai-zomerschool’

Navigatiedienstverlener TomTom, Amsterdam Business School, de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam bieden jonge talenten met een master- en Phd-achtergrond deze zomer de kans om hun kennis over locatietechnologie en artificial intelligence (ai) te verbreden. De opleiding is specifiek gericht op de uitvoering van geospatiale data-analyse en de datatechniek achter autonoom rijden.

Volgens Arne-Christian van der Tang, binnen TomTom verantwoordelijk voor hr, biedt de ai-opleiding studenten de mogelijkheid de juiste kennis te vergaren en onderwijs te krijgen van een specialist op het gebied van data en ai.

‘De rol van datawetenschap en ai wordt steeds groter in de maatschappij, maar ook zeker in het bedrijfsleven. De snelheid waarop deze technieken zich ontwikkelen zijn voor opleidingen nauwelijks bij te benen, terwijl de vraag naar kundige experts groeit. Met de AI Summer School geven we studenten de kans om alvast kennis te maken met de topics waar we binnen TomTom op focussen. Bovendien bieden we de beste studenten een stage of afstudeerplek aan, met uitzicht op een baan.’

TomTom heeft meer dan driehonderd aanmeldingen gehad van zowel studenten als PhD-kandidaten. De beste aanmeldingen zijn begin juli geselecteerd en zullen van 26 tot en met 30 augustus deelnemen aan het opleidingstraject.


read original article at http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=C6AFEDEC6B6844E896DC6D89968B5485&url=https%3a%2f%2fwww.computable.nl%2fartikel%2fnieuws%2fcarriere%2f6779625%2f250449%2ftomtom-uva-en-vu-starten-ai-zomerschool.html&c=6722350032957139278&mkt=nl-nl

Share
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!