HEMA kiest JDA voor de transformatie van haar Supply Chain

Scottsdale, Ariz. en Amsterdam – 17 juli 2019JDA Software, Inc. maakt vandaag bekend dat HEMA heeft gekozen voor JDA Luminate Demand Edge en JDA Fulfillment om haar retail Supply Chain te optimaliseren. Als toonaangevende Europese retailer met meer dan 750 winkels in 10 landen, vertrouwt HEMA op JDA oplossingen die werken met  Artificial Intelligence (AI) en machine learning (ML) van Blue Yonder. Dit proces moet leiden tot een verbeterde klantervaring en hogere winstgevendheid.

Carsten Klomp, CIO HEMA: “Wij zijn enorm gedreven om van een retailer naar een wereldwijd merk te groeien. Een modern IT-landschap zal deze groei, waarbij flexibiliteit, kostenbewustzijn en marktintroductietijd van belang zijn, mogelijk maken. JDA past in onze microservices-aanpak en ze zijn daarom een belangrijk onderdeel van onze digitale Supply Chain transformatie. Dit stelt ons in staat het bedrijf nog meer data gedreven te maken. We zien grote kansen met het gebruik van Machine Learning om de overall kwaliteit te verbeteren en onze collega’s en winkels te ondersteunen hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Samen zullen we de digitale toekomst van HEMA vormgeven, met JDA als belangrijke factor.”

HEMA wordt geconfronteerd met een snel veranderende retail omgeving en wil haar omnichannel- en groothandelsactiviteiten uitbreiden. Naast een nog sterkere aanwezigheid in de winkelstraat, zocht HEMA naar geavanceerde technologieën om haar Supply Chain verder te ontwikkelen. HEMA is al jaren klant van JDA en werkt samen met JDA oplossingen als JDA’s Category Management en Workforce Management, Daardoor was HEMA als geen ander op de hoogte van JDA’s expertise in retail Supply Chain. JDA werd met de overname van Blue Yonder in augustus 2018 een nog interessantere optie. Hierdoor konden bewezen AI/ML-mogelijkheden geïntegreerd worden met de marktleidende fulfillment-oplossingen. Voor HEMA betekent dit dat een geleidelijke verandering van de Supply Chain mogelijk is.

“We hebben een concurrerende, diepgaande evaluatie van innovatieve leveranciers uitgevoerd. We waren onder de indruk van de fulfillment-oplossing van JDA, gecombineerd met Blue Yonder’s AI/ ML geautomatiseerde forecasting engine. De voorspellingsnauwkeurigheid van de JDA-oplossing was het hoogst en overtrof onze verwachtingen”, vertelt Jan Daan van Erven Dorens, Manager Supply Chain Development bij HEMA. “JDA’s visie, oplossingen en team passen perfect bij onze aanpak van de Supply Chain transformatie, waarbij we dichter bij het realiseren van onze visie komen om een wereldwijd merk te worden.”

JDA Luminate Demand Edge is een cognitieve SaaS-oplossing die gebruik maakt van machine-learning algoritmes om zeer nauwkeurige vraagvoorspellingen te doen. Dit stelt HEMA in staat om beter geïnformeerde, risicobewuste beslissingen te nemen. JDA Fulfillment zal HEMA helpen de marges te optimaliseren door op het juiste moment de juiste voorraad in de juiste distributiecentra en winkels te hebben. Door gebruik te maken van vraagsignalen uit de praktijk kunnen optimale voorraad- en distributieplannen worden gemaakt. Dit verhoogt de beschikbaarheid van producten en vermindert de voorraad in de gehele Supply Chain van HEMA. Dit helpt ook bij het realiseren van de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf.

Daarnaast helpt JDA HEMA verder met:

– Het volledig automatiseren van voorspellingen die zichzelf aanpassen en leren, rekening houdend met meer dan 200 factoren die de vraag beïnvloeden, zoals het weer, promoties, vakanties, dag van de week/maand/jaar, enz.

– Het berekenen van vraagprognose met een calculatie van impact en risico’s.

– Het koppelen van klantvraag aan het aanbod, verbeteren van het inkoopproces en de samenwerking met leveranciers.

– Het genereren van orders die de klantenservice maximaliseren met minimale voorraad, kosten en orderbeheerinspanningen.

– De inzichtelijkheid van de Supply Chain verbeteren met nauwkeurige projecties van voorraad, aankopen, magazijnstroom en transportbehoeften.

“Retailers staan onder enorme druk om hun klanten op een rendabele manier een optimale ervaring te bieden. Hiervoor zijn data-gedreven beslissingen nodig en het HEMA team begrijpt dit”, aldus Johan Reventberg, voorzitter, EMEA, JDA. “JDA biedt de juiste combinatie van AI/ML capaciteiten, ervaring in de retail-industrie en geavanceerde technologieën om HEMA te helpen haar ambitieuze doelstellingen te halen. We zijn verheugd hen te vergezellen op deze reis.”

EINDE PERSBERICHT

Tweet this:  HEMA selecteert JDA voor haar Supply Chain met behulp van Artificial Intelligence en Machine Learning

About JDA Software, Inc.

JDA Software offers the leading Supply Chain management (SCM) platform powered by artificial intelligence (AI) and machine learning (ML).  JDA’s leading cloud solutions manage Supply Chains from end-to-end, spanning Supply Chain and retail planning, execution and delivery. Using JDA’s comprehensive SCM platform and its broad partner ecosystem, customers can better predict and shape demand, transform product delivery, fulfill more intelligently, grow revenue and profits, and deliver superior customer experiences.  JDA’s proven solutions power an Autonomous Supply ChainTM for 4,000 of the world’s leading companies including 75 of the top 100 retailers, 77 of the top 100 consumer goods companies, and 8 of the top 10 global 3PLs. Running JDA, you can plan to deliver.  www.jda.com

About HEMA

Since 1926, HEMA has been making the daily lives of its customers better, more fun and easier. The HEMA products and services are characterized by good quality, good design for one sharp price. HEMA has 32,000 own products and services, more than 750 stores in 10 countries, 2 continents and more than 19,000 employees. Learn more at https://www.hema.net/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


read original article at http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=06AC91D6B23042899BEC6637E18238A8&url=https%3a%2f%2fwww.emerce.nl%2fwire%2fhema-kiest-jda-transformatie-haar-supply-chain&c=10367648980092517721&mkt=nl-nl

Share
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!