Infor kondigt investering aan van $1,5 miljard voorafgaand aan mogelijke IPO

Barneveld, 16 januari 2019 – Infor, leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, kondigt een overeenkomst aan voor een investering ter waarde van $1,5 miljard door aandeelhouders Koch Equity Development, LLC (KED) en Golden Gate Capital. Deze investering volgt op de investering van meer dan $2 miljard door KED begin 2017, en vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal, aangezien Infor in 2019 of 2020 een mogelijke IPO overweegt, afhankelijk van de marktomstandigheden.

“Koch en Golden Gate Capital zijn fenomenale partners voor Infor en onze 17.300 medewerkers zijn enthousiast over deze mijlpaal omdat we ons voorbereiden op onze volgende groeifase,” aldus Charles Phillips, CEO van Infor.

Onder leiding van Phillips, en gedurende de samenwerking met KED en Golden Gate Capital, investeerde Infor de afgelopen vijf jaar ongeveer $2,5 miljard in het ontwerpen en ontwikkelen van producten. Infor kwam met meer dan 475 nieuwe producten, 1.870 integraties en 20.700 branchespecifieke functies voor zijn CloudSuite-productlijn. Infor CloudSuite is nu de enige volledig multi-tenant ERP-suite voor logistieke, front- en backofficeapplicaties met wereldwijde ondersteuning wat betreft talen, valuta’s en lokalisaties.

“Koch was een klant van Infor voordat we investeerder in het bedrijf werden. De bedrijven van Koch Industries blijven hun meest bedrijfskritische applicaties naar de Infor CloudSuites verplaatsen,” aldus Jim Hannan, Koch Executive Vice President en CEO of Enterprises voor Koch Industries, Inc. “De innovatieve producten van Infor helpen bij onze digitale transformatie en we blijven ze wereldwijd inzetten voor onze 120.000 werknemers.”

Met een omzet van meer dan $3 miljard in boekjaar 2018, werd Infor het eerste bedrijf dat bedrijfskritische ERP-applicatiesuites voor complete industrieën naar openbare clouds verplaatste. De Infor CloudSuites zijn voor meer dan 9.500 klanten in 110 landen de basis voor hun digitale transformatie. De Infor-applicaties worden onder andere gebruikt voor activiteiten op het gebied van financiën, productie, supply chain, human resources en klantrelaties.

In de afgelopen vijf jaar won Infor voortdurend marktaandeel met zijn cloudapplicaties. Momenteel is 70 procent van de omzet afkomstig uit softwarelicenties voor cloudapplicaties. Fundamenteel in de strategie van Infor is om elke CloudSuite specifiek voor verschillende industrieën in te richten. Hierdoor zijn geen dure aanpassingen en omvangrijke consultingopdrachten nodig. Klanten kunnen hun kosten met 25 procent of meer verlagen door terugkerende aanpassingen en big bang-upgrades te elimineren. Door de overstap naar CloudSuite kunnen ze bovendien hun infrastructuurkosten verlagen.

Infor heeft zijn aanwezigheid uitgebreid In belangrijke sectoren, zoals de gezondheidszorg, de maakindustrie, de detailhandel, de publieke sector en de horeca. Meer dan 72 procent van alle ziekenhuizen in de Verenigde Staten gebruikt Infor-applicaties, evenals 19 van de 20 grootste leveranciers in de automobielindustrie en 8 van de 10 beste modemerken.

“Bedrijven zien de waarde in van het verplaatsen van hun bedrijfsapplicaties naar de cloud. Ze kunnen die overstap echter niet maken voordat essentiële branchespecifieke functies daar beschikbaar worden gemaakt. Infor heeft deze functies als standaard clouddiensten ontwikkeld en heeft nu toegang tot waardevolle gegevens van verschillende zakelijke activiteiten om voorspellende analyses en inzichtelijke correlaties te bouwen met ons Artificial Intelligence-platform, Coleman,” aldus Phillips.

Infor CloudSuite is ook toekomstbestendig qua innovatie. Infor-applicaties draaien op public scale clouds en een opensource-infrastructuur die niet aan één datastore gekoppeld zijn en schalen tegen lagere kosten door gebruik te maken van commodity-computing en storage on demand. Verticale integratie is een erfenis van on-premise computing. Moderne applicaties maken gebruik van een wereldwijde commodity-infrastructuur.

Quotes 

“Infor heeft in de loop der jaren een opmerkelijke evolutie doorgemaakt. We blijven sterke voorstanders van de strategie en het leiderschapsteam van het bedrijf, dat de volgende groeifase nastreeft en de activiteiten van bedrijven van diverse groottes en uit verschillende industrieën blijft verbeteren,” zegt David Dominik, Managing Director van Golden Gate Capital, dat in 2002 voor het eerst in Infor investeerde.

“Koch blijft onder de indruk van de hyper-scaled en veelzijdige technologie van Infor, zowel in zijn rol als investeerder als die van klant van de softwareoplossingen,” aldus Matt Flamini, president van KED. “Ons vertrouwen in het Infor-team komt niet alleen door hun financiële prestaties, maar ook door de resultaten uit de praktijk.”

“De focus die Infor legt op innovatie en de toewijding die ze hebben, onderstrepen het succes van CloudSuites. Ze bieden een ongeëvenaarde combinatie van branchespecifieke functionaliteit en schaalbaarheid. We zijn dan ook zeer enthousiast over de kansen die voor ons liggen, naarmate Infor meer transformerende, nieuwe producten en functionaliteiten op de markt brengt,” zegt Rishi Chandna, Managing Director van Golden Gate Capital.

“Infor heeft zijn samenwerking met Koch aangegrepen als een mogelijkheid om te co-innoveren in het brede scala van sectoren waarin we actief zijn,” aldus Brett Watson, Senior Managing Director bij KED. “Deze investering is het resultaat van een gedeelde visie om door te gaan met het creëren van innovatieve oplossingen die bedrijven helpen efficiënter en effectiever te opereren.”

Over Infor

Infor bouwt zakelijke branchespecifieke software die geschikt is voor de cloud. Het bedrijf telt 17.300 medewerkers en heeft 68.000 klanten in meer dan 170 landen. Voor meer informatie, zie www.infor.com.

 • 19 van de top 20 lucht- en ruimtevaartbedrijven
 • 9 van de top 10 hightechbedrijven
 • 18 van de 25 grootste Amerikaanse gezondheidsorganisaties
 • 18 van de 20 grootste Amerikaanse steden
 • 19 van de top 20 toeleveranciers van de automobielindustrie
 • 17 van de top 20 industriële distributeurs
 • 15 van de top 20 wereldwijde retailers
 • 4 van de top 5 brouwerijen
 • 17 van de top 20 wereldwijde banken
 • 9 van de 10 grootste hotelmerken
 • 8 van de top 10 wereldwijde luxe merken

Over Koch Equity Development, LLC (KED)

KED heeft vestigingen in Wichita en Londen en richt zich op strategische acquisities en investeringen. Een aantal belangrijke investeringen die ze hebben gedaan, zijn: Getty Images, Global Medical Response, Meredith/Time Inc., Solera Holdings Inc., The ADT Corporation en Transaction Network Services. Sinds 2012 heeft KED meer dan $10 miljard aan eigen vermogen geïnvesteerd.

Sinds 2003 hebben Koch-bedrijven bijna $100 miljard geïnvesteerd in overnames en andere investeringen. Bij Koch werken wereldwijd bijna 120.000 medewerkers in 50 landen, waarvan ongeveer 65.000 in de Verenigde Staten. Van januari 2009 tot heden hebben Koch-bedrijven meer dan 1.300 prijzen gewonnen voor veiligheid, milieuvriendelijkheid, community stewardship, innovatie en klantenservice.

Over Golden Gate Capital 

Golden Gate Capital is een private equity investeringsmaatschappij, gevestigd in San Francisco, met ongeveer $15 miljard aan kapitaal in beheer. De directie van Golden Gate Capital heeft een lange en succesvolle geschiedenis van beleggen in een breed scala van bedrijfstakken en transactietypes, waaronder going-privates, afsplitsen van ondernemingen en herkapitalisaties, evenals schuld- en publieke aandelenbeleggingen. Andere opmerkelijke software-investeringen door Golden Gate Capital zijn die in BMC Software, Vector Solutions, Neustar, Inc., LiveVox en 2020 Technologies. Kijk voor meer informatie op: www.goldengatecap.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

read original article at http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=F96B7EC592EE4778B137DAB4AE57E149&url=https%3a%2f%2fwww.emerce.nl%2fwire%2finfor-kondigt-investering-15-miljard-voorafgaand-mogelijke-ipo&c=3964971095568620572&mkt=nl-nl